WiMAX by Nexcom
ПромоцииЗа домаЗа офиса

За нас

WiMAX by Nexcom
WiMAX by Nexcom
Вижте още
Профил на компанията
Некском - България EАД e водещ телеком на българския далекосъобщителен пазар, основан през 1998 г. със 100% участие на американската компания Nexcom Telecommunications LLC. Некском има изградена собствена мрежа за пренос на глас и данни в 19 български града и 19 офиса в страната.
Компанията има богата корпоративна история и сериозен опит в предлагането на гласови услуги за домашни и бизнес потребители вече повече от десет години. Освен гласови услуги Некском предлага интернет услуги и решения за пренос на данни, базирани на WiMAX – революционната технология в световен мащаб за безжичен широколентов достъп.

Некском – България първа стартира търговски дългоочакваните WiMAX услуги в България в началото на 2007 г. - WiMAX интернет, Business Link интернет и услуги за пренос на данни, които се предлагат самостоятелно или в пакет с фиксиран телефон и безплатни минути за телефонни разговори от Некском.
Некском-България ЕАД използва технологии, производствен опит и оборудване от водещи компании (Alvarion, Cisco Systems) и си  партнира  със световно известни доставчици на телекомуникационни услуги като France Telecom, KPM, IDT и много други.

В началото на месец септември 2007г. Intel Capital и MCI Management подкрепиха дейността на  Некском-България ЕАД чрез стартирането на мащабна инвестиционна програма за развитието на WiMAX оператора, която ще даде сериозен тласък за изграждането на национално покритие и доставка на интегрирани гласови и безжични интернет услуги. Intel е сред основателите на WiMAX Forum – световната асоциациия на компаниите, развиващи WiMAX по света и е един от най-големите поддръжници на WiMAX в световен мащаб. Тази WiMAX инвестиция от Intel и MCI е първата в Източна Европа и е от голямо стратегическо значение за Некском и за всички български потребители на високоскоростен интернет. Със силната подкрепа от страна на Intel и MCI компанията има сериозни намерения да продължи да развива своята мрежа и да предложи достъпни и надеждни услуги на всички потребители на интернет и телефон в страната.

WiMAX мрежа
Некском стремително се развива през годините, като през 2005 година печели лиценз в честотния обхват 3,5 GHz за изграждане на WiMAX мрежа с национално покритие, която служи за доставяне на пълен набор от телеком услуги, пълноценно заместващи гласовите и интернет услугите, предлагани от доминиращия оператор в страната.
Почти веднага след придобиването на лиценза компанията започва да изгражда своята WiMAX мрежа в края на 2005 г. - най-напред в София, Банско и Бургас и някои курортни селища, а след това и в други големи градове с население над 50 хил. д.
Към момента WiMAX мрежата на Некском има покритие в 17 града и курорти в страната, където живее над 40% от населението в България.

Услугите на Некском-България ЕАД
Некском предлага пълна гама гласови (1010, Фиксиран телефон, Easycard, телефонни кабини @ЛО) и интернет решения, базирани на WiMAX (WiMAX интернет, Business Link интернет, MAN/VPN)

1010 (селекция или избор на оператор) – услуга за телефонни разговори на ниски цени, предназначена за клиенти с абонатен пост на БТК, които искат да спестяват от разходите си за международни и междуселищни разговори;

Фиксиран телефон с номер от Некском – услуга  за телефонни разговори до всички дестинации, която дава възможност за пълна и ефективна алтернатива на абонатния пост на традиционния оператор;

Easycard - предплатена карта за разговори в страната, чужбина вкл. с мобилни телефони в България;

@ЛО – телефонни кабини в София и цялата страна за разговори в страната, чужбина вкл. с мобилни телефони в България;

WiMAX интернет – високоскоростен безжичен интернет по собствена WiMAX мрежа със скорост до 2 Mbps;

Business Link интернет – високоскоростен интернет с  гарантиран капацитет и скорост от 2 Mbps до 10 Mbps; 

MAN/VPN - корпоративни решения за пренос на данни - наети линии, MAN услуги, виртуални частни мрежи;

Пакетни услуги – комбиниране на няколко услуги за осигуряване на цялостно решение за нуждите на клиента от един оператор – Некском.

За повече информация посетете корпоративния сайт на Некском – България ЕАД: http://nexcom.bg/.

 

 
WiMAX by NexcomWiMAX by Nexcom
WiMAX by Nexcom
WiMAX by Nexcom
WiMAX by Nexcom